9 TIPS VOOR EEN RECRUITER PROOF CV

05 februari 2018 | Algemeen

Hoe zorg je ervoor dat je zo goed mogelijk wordt gevonden door recruiters? En wat is er precies nodig om op te vallen? Om je een handje te helpen hebben we hier onze first-hand tips voor een recruiterproof cv, inclusief wat extra info voor een vlekkeloos online voorkomen, voor je op een ritje gezet.

2Partners: 9 TIPS VOOR EEN RECRUITER PROOF CV
  • De volgorde van een cv is als volgt: NAW-gegevens (maar geen BSN- en bankrekeningnummers!), profielschets (max. 6 regels), opleiding, werkervaring, eventuele stages, kennis en vaardigheden en hobbies. Zorg dat je telefoonnummer en e-mailadres goed zichtbaar zijn!
  • Maak er geen boekwerk van - twee A4’tjes is meer dan genoeg.Werken met icoontjes is leuk, maar skip de tijdlijnen en grafieken. Een cv hoeft niet aan de laatste trends op vormgevingsgebied te voldoen. Het moet duidelijk en overzichtelijk zijn - denk aan de persoon die het voor z’n neus krijgt.
  • In je profielschets moet staan wie je bent en wat je wilt, niet wat je hebt gedaan. Dat kunnen we wel uit je werkervaring halen. Ben je altijd accountmanager geweest maar wil je dat niet meer? Wij moeten dat weten.
  • Zet bij opleidingen de meest recente bovenaan mét datum, en vermeld of je het diploma hebt behaald of niet (en eventueel ook waarom niet). Voelt dat gênant of vervelend? Toch doen, voor ons kan het hele relevante informatie zijn. Stel, iemand zoekt een eigenwijze werknemer met een sterke mening, en jij hebt je opleiding niet afgemaakt omdat je vond dat het onderwijs niet goed genoeg was, dan zijn jullie misschien de perfecte match.
  • Bij werkervaring en stages zet je ook de meest recente bovenaan, met een korte beschrijving van wat je daar hebt gedaan en je eventuele reden van vertrek. Denk hierbij aan duidelijke en logische functietitels en een heldere omschrijving van je werkzaamheden.
  • Bedrijfslogo’s spreken aan, maar zet niet je hele cv ermee vol.
  • Beschrijf je hobby's. Dit lijkt misschien niet zo relevant, maar het is misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van je cv. Het zegt iets over jou als persoon. Recruiters zijn niet alleen op zoek naar iemand met de juiste kwalificaties, maar ook naar iemand die als mens klopt met de omgeving waar hij of zij aan de slag gaat.
  • Laat geen relevante informatie weg - ben je via een detacheringsbureau ergens aan de slag geweest? Vermeld dat. Heb je je opleidingen niet afgemaakt? Vertel waarom. Bepaal niet zelf wanneer je volledig bent, maar wees gewoon volledig - los van alle info waar een recruiter letterlijk niks aan heeft natuurlijk, zoals BSN-nummers.

Tot slot, als je cv helemaal up-to-date is kun je nog drie belangrijke dingen doen. Zorg dat er een duidelijke lijn zit in al je online profielen. Recruiters checken social media, zorg voor een zakelijke foto op alle kanalen én je cv - dus geen hond, kids, blote armen en een gezellig strand op de achtergrond. Zet je cv op de verschillende jobboards en hou ze bij, niks zo dodelijk als een cv dat niet meer klopt. Als laatste: verander onder “Career Interests” in LinkedIn dat je openstaat voor recruiters. Dat ziet je werkgever niet, en is voor ons heel handig!

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280