Hurray voor onze economie!

01 september 2018 | Algemeen

Er zijn steeds minder werkzoekenden. Hurray voor onze economie! En daar profiteert iedereen van. Maar iets minder Hurray! voor jou als opdrachtgever in een groeiend bedrijf. De concurrentie is moordend. Dat is onveranderd gebleven, alleen zijn de concurrerende partijen de werkgevers geworden in plaats van de werknemers. Het is daardoor steeds lastiger om goede mensen te vinden. Ze worden weggekaapt bij andere bedrijven en daardoor blijft de vraag constant

2Partners: Hurray voor onze economie!

Om je te helpen hebben we een aantal tips die ervoor kunnen zorgen dat je toch aan goede mensen komt:

1. Schakel snel

En met snel bedoelen we dus écht heel snel. Je moet meteen happen en klaarstaan voor een kandidaat.

2. Leg het contract vast klaar

Ja echt. Iemand moet eigenlijk gelijk kunnen tekenen. Mensen krijgen meerdere aanbiedingen per dag, ze worden benaderd door recruiters, en het ene aanbod is nog beter dan het andere. Zorg dus dat alles al helemaal voor mekaar is, des te makkelijker heb je ze binnen.

3. Beschrijf heel goed wat het voor een kandidaat betekent om voor jouw bedrijf te werken

Wat is de cultuur, de structuur, is het flexibel of juist niet, werken jullie hiërarchisch? Dat hoort allemaal bij de Employer Branding van jouw bedrijf, en daarover schreven we al eens dit stuk: https://www.2partners.nl/blog/4/employer-branding.

4. What’s in it for them?

Beschrijf dat al heel duidelijk in de vacaturetekst, zodat een kandidaat weet waar hij aan begint. Wees voorwaardenscheppend.

5. Hoe ga je met de nieuwe generatie werknemers om?

Start-ups zijn heel aantrekkelijk voor de nieuwe generatie. Het is vrij, ondernemend, avontuurlijk, flexibel en niet-hiërarchisch. Bedenk hoe je jonge werknemers aan je bindt als je geen start-up bent. Meer weten? Lees dan dit stuk over millennials op de werkvloer op ons blog: https://www.2partners.nl/blog/6/buurmanenbuurman-op-de-werkvloer.

6. 32 uur & flexibel

Acht jaar geleden bekeken we met ongeloof de voorspellingen voor 2020: de nieuwe generatie zou maar 32 uur willen werken en dat het liefst zo flexibel mogelijk in willen delen. Inmiddels is het 2018 en wordt die voorspelling langzaam werkelijkheid. Werken is niet meer ‘alles’, maar een onderdeel van iemands leven. Wat doet jouw bedrijf om aan die wens tegemoet te komen?

Bedenk dus goed wat jouw bedrijf biedt, of je klaar bent voor de nieuwe generatie en hoe je pro-actief zorgt voor nieuwe aanwas. Ze komen namelijk niet meer aanwaaien, dus we moeten er met z’n allen bovenop zitten.

Heb je vragen over deze mail? Wil je sparren? Je kunt ons mailen op stefanie@2partners.nl en andrea@2partners.nl. Wil je meer blogs lezen over werving, selectie en het aannemen van jonge mensen? Dat kan hier: https://www.2partners.nl/blog.

Heel veel succes!

Stefanie & Andrea

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280