Interview met Britt Evers, Account Manager bij Canon Business Center

03 september 2018 | Algemeen

In mei publiceerden we ons artikel Buurman & Buurman op de werkvloer, waarin we onderzochten hoe je millennials aanneemt en aan je bindt. Om dat stuk te toetsen én ter extra inspiratie voor deze septembermaand waarin er altijd weer veel geworven wordt voor nieuwe mensen, spraken we Britt. 26 jaar, en vorig jaar via ons aan de slag gegaan bij Canon Business Center. Wat vindt zij als typische millennial van ons Buurman & Buurman artikel? We leggen haar een aantal stellingen voor.

2Partners: Interview met Britt Evers, Account Manager bij Canon Business Center

Vrijheid is key om een millennial aan je te binden.

Ja, vrijheid is heel belangrijk. Ik merk wel dat dit verschilt van oudere werknemers. Wij denken meer out of the box. We stellen vragen bij dingen die al jaren gaan zoals ze gaan, we denken mee, kijken op een andere manier en zoeken creatieve oplossingen. Dat kan botsen met werknemers die dingen al jaren op dezelfde manier doen.

Een millennial moet zijn of haar werk flexibel kunnen indelen.

Ja, zeker. Ik wil er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een dagje thuis te werken. De balans tussen werk en privé moet goed zijn, en ik wil dat graag zelf in de hand hebben.

Gelijkwaardigheid is belangrijk voor een millennial.

Gelijkwaardigheid is voor mij een hele belangrijke. Ik wil ondanks mijn leeftijd serieus genomen worden. Als ik bijvoorbeeld iets aankaart bij een manager, of zie dat iets verbeterd kan worden, dan is het fijn als je niet alleen gehoord wordt, maar er ook echt iets mee wordt gedaan.

Een millennial gaat goed op de innovatieve low-brow start-up vibe.

Uitdaging is belangrijk. Ik wil groeien, ruimte en vrijheid ervaren. Zo’n sfeer past daar inderdaad goed bij.

Een millennial zoekt diepgang in zijn werk, en wil niet per se qua salaris groeien, maar vooral als mens.

Ik doe liever iets wat ik leuk vind en wat mij als persoon laat groeien, dan dat ik salarisverhoging krijg. Het is wel zo dat mijn salaris moet kloppen bij wat ik doe. Als ik heel veel nieuwe klanten binnensleep, ik targets meer dan naar behoren haal, dan hoort daar ook iets tegenover te staan, vind ik. Zeker omdat je op die manier ook bevestigd krijgt dat je het goed doet. Daarnaast zijn trainingen en opleidingen die mij verder brengen belangrijk, in de breedste zin van het woord. Zo kan ik groeien in mijn functie maar ook als mens.

Tips voor het aannemen van jonge mensen?

Discrimineer niet op leeftijd. Leeftijd zegt niets over iemands capaciteiten. Het zou niet zo moeten zijn dat als ik denk dat ik geschikt ben om leiding te geven aan een team, ik op mijn leeftijd word afgewezen. En bied jonge mensen genoeg ruimte om te ontwikkelen. Trainingen, opleidingen, meekijken in de keuken van mensen die een vergelijkbare functie hebben als jij - zo word je beter in je vak en kun je groeien. 

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280