Pics or it didn’t happen: fix your money mindset

27 december 2018 |

We hebben er een handje van om geld als bijzaak te zien. We zijn liever een ervaring rijker dan dat we meer op onze spaarrekening hebben staan. Tel hier de Instagramcultuur bij op (reizen, healthy, fitboy, feestjes) en je snapt dat het een millennial vooral om ervaringen te doen is, en niet om geld.

‘Geld maakt niet gelukkig.’

 

‘Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken’

 

2Partners: Pics or it didn’t happen: fix your money mindset

Maar al die fantastische reizen zijn alleen maar te maken mét geld. En om geld te verdienen moet je werken, met als gevolg dat je toch meer tijd dan je lief is, besteed aan werken in plaats van leuke dingen doen. Natuurlijk zou een wereld waar geld niet belangrijk is fantastisch zijn, maar het is het nou eenmaal noodzakelijk en daarom belangrijk. Dus, millennial, get over it and make money. Gelukkig zijn er aantal concrete dingen die je kan doen om werk en geld wél te kunnen waarderen.

Doe wat je leuk vindt

Een dooddoener - we know. Maar het is essentieel voor een goede werk-geld-geluk-beleving. Het zal best dat je op dit moment veel verdient met je ICT-baan, maar als die wereld niet helemaal je ding is, maakt het je niet gelukkig. Dan doe je niet waar je goed in bent, en als je niet doet waar je goed in bent zijn die overuren ineens verschrikkelijk en floreer je in niks. Niet in je baan, niet in je privé leven, en als je dan eindelijk genoeg geld hebt voor die lang gekoesterde reis naar Japan ben je zo kapot dat je niet half meekrijgt waar je eigenlijk bent.

Work your money mindset

Mindset is een spier, en die moet je trainen. Wij geloven er heilig in: alles is mindset. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus als je geld aandacht geeft groeit dat ook. Het helpt daarbij om een beetje wegwijs te zijn in de financiële wereld. Misschien is het je werk - dan kun je deze tips links laten liggen. Maar als je oren gaan klapperen bij woorden als ‘investeringen’, dan is het toch raadzaam eens een kijkje te nemen op de website van collega-onderneemsters How2SpendIt.nl.

We leven niet meer in tijden van eindeloos toenemende welvaart. Dat is geen pessimisme maar de glasheldere realiteit. Een slimmerd zorgt ervoor dat-ie het systeem al gehackt heeft voor het zich in volle glorie aandient. Dus: educate yourself. En als je on the go toch even wil etteren dan is er een speciaal monopoly voor ervaringen: Monopoly voor millennials (https://www.theguardian.com/lifeandstyle/shortcuts/2018/nov/19/monopoly-for-millennials-trolling-about-my-generation). Met als heerlijke ondertitel: forget real estate, you can’t afford it anyway.

Weten hoe we jou kunnen helpen aan een baan waar je zingend overuren maakt? Kijk dan hier.

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280