Bye Bye Burnout

19 maart 2019 | Algemeen

We scheven over de ratrace waarin we leven: er moet zó veel, dat we uiteindelijk niks meer kunnen. Een afstandsbediening met pauzeknop zou een fantastische uitvinding zijn. Dan kan je heel even ademhalen en daarna weer verder in de mallemolen van het leven.

Die afstandsbediening bestaat helaas nog niet, maar er bestaan wel manieren om een pauzeknop na te bootsen. En die tricks delen we graag met je!

2Partners: Bye Bye Burnout

#Tip 1: Stress is je beste vriendDat klinkt raar hè, stress als je beste vriend? Psycholoog Kelly McGonigal legt uit waarom je stress niet als vijand hoeft te zien. Sterker nog, stress kan heel handig zijn en werkt vaker in je voordeel dan in je nadeel. Als je jouw stress goed inzet tenminste.

#Tip 2: De geheime tip van Japke-d Bouma

Dé Nederlandse kantoorgoeroe schreef onlangs wat haar allergrootste geheim is om gelukkig te worden op je werk. En die tip gaat je niet in de koude kleren zitten, haar tip is namelijk wandelen. Ja, echt. Zonder telefoon, zonder doel, gewoon alleen wandelen. Klinkt eng, niet? Probeer het toch maar, het doet wonderen.  

#Tip 3: Niets is ook iets

Geef af en toe gewoon toe aan jezelf dat het niet gaat. Plof in badjas op de bank en maak je even niet druk om alles wat ‘moet’. Zie het als een mini-sabbatical op de zondag. Na een hele week werken en 100% geven, hebben je hersenen simpelweg rust nodig. Of zie het als sporten: je spieren hebben tijd nodig om te herstellen. Zo ook je brein. Oftewel, chillen maar!

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280