Tips&Tricks: Hoe verminder je stress in everyday life?

26 augustus 2019 | Algemeen

Oké, we know, het is geen rocketscience en internet staat er vol mee, maar aangezien 50% van het verzuim onder werknemers geen medische reden heeft (aldus onderzoek van Zorg van de Zaak), wijden we er toch een kort stukje aan in onze tips&tricks categorie.

2Partners: Tips&Tricks:  Hoe verminder je stress in everyday life?
  1. Waarom stressen over iets wat je niet hebt?

Geldzorgen, stress over de toekomst - in het socialmediatijdperk zien we alle glimmende levens van anderen aan ons voorbij schieten terwijl we zelf op de bank zitten en de zoveelste herhaling van La Casa de Papel of Queer Eye kijken. Het advies is simpel: stress niet over iets wat je niet hebt. Heb je geen geld voor een verre reis? Dan niet. Het beste wat je kan doen is er een plan voor maken en ernaartoe gaan werken. Open een extra spaarrekening, noem die ‘epische reis’ en zet er elke maand 10 euro op. Je zit vanzelf in het vliegtuig. Of heb je nu niet de beste baan van je leven? No worries. Bedenk wat je wel wilt, check onze LinkedIn pagina met al onze actuele vacatures of maak eens een afspraak bij een loopbaancoach. Komt tijd, komt raad, zei oma altijd. Heb vertrouwen.

1.Note: sommige geldzorgen zijn van dusdanige omvang dat bovenstaande geen recht doet aan de ernst. We raden je aan hiervoor professionele hulp te zoeken. Vergeet daarbij niet: je bent niet de enige, en je hoeft het niet alleen te doen.

2. Wees dankbaar

Oké, het klinkt misschien cheesy, maar er zijn onderzoeken te over waarin staat dat dankbaarheid goed is voor je geluksniveau (en dus voor je stresslevels). Schrijf elke avond voordat je gaat slapen in een boekje drie dingen op waar je dankbaar voor bent die dag. It will transform you.

3. Práát

We zijn zó goed in onszelf afsluiten als het minder gaat. Praten kan een enorme opluchting zijn. Plus, zegt ook Petra van Zorg van de Zaak, veel bedrijven hebben regelingen als je bijvoorbeeld mantelzorger bent. Het kan dus behalve een opluchting van voor je hart ook een hele praktische opluchting zijn.

4. Drink een biertje met elkaar

Onder werktijd gaat het over werk - logisch. Toch spendeer je een enorme hoeveelheid tijd van je leven met je collega’s. Trek op vrijdagmiddag om vier uur samen een biertje open, werk het laatste uurtje door met een gezellig muziekje op de achtergrond en verplaats dan naar het dichtstbijzijnde café om de week van je af te schudden en het weekend in te luiden. Uiteindelijk is het café ook de plek om te delen waar je mee zit, en je gesteund te voelen door de mensen om je heen.

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280