solliciteren: wat trek je aan?

30 oktober 2019 | Algemeen
Een rechttoe-rechtaan blog van ons: want wat trek je aan als je gaat solliciteren? Een paar tips!  
2Partners: solliciteren: wat trek je aan?
  1. Blue is your friend. Blauw is een betrouwbare kleur. Kijk maar eens naar politici, bijna alle mannen dragen een blauw pak. Vaak doen ze daar een wit overhemd onder, en voegen ze een rode stropdas toe voor een klein beetje pit (en Hollandsch Glorie). Kijk wel uit: géén lichtblauw pakken als hoofdkleur! Je mag best een lichtblauw overhemd of een lichtblauwe blouse aan, maar liefst is de basis donkerblauw.
 
  1.  GEEN ZWART. We kunnen het niet hard genoeg zeggen. Zwart is een defensieve kleur. Zwart zegt: ik wil niet in contact met jou. En nu kun je denken: sjonge, wat een geouwehoer, maar prent in je hoofd dat mensen labels hebben in hun hoofd. Zwart is - in onze ‘primal awareness’ - een kleur om voor terug te deinzen. Daarbij komt dat mensen in een split second beslissen of  ze je mogen of niet. Beter heb je dan geen zwart aan. 
 
  1.  Bedenk op wat voor soort functie je solliciteert. Gaat het om een hele sociale baan? Trek dan iets groens aan (geen fluorescerend groen, natuurlijk). Is het een managementfunctie, ga voor blauw. En ga in alle andere gevallen eigenlijk ook maar gewoon voor blauw. 
 
  1. Heren: poets uw schoenen. Dames: poets uw schoenen en trek nooit een hak aan die hoger is dan 5 à 6 centimeter. Alles daarboven geldt voor het weekend, of voor een ander beroep. Ook als je klein bent ben je hiervan niet gevrijwaard. 
  1. Draag altijd een riem door je broek als de betreffende broek daar lussen voor heeft. 
  1. Dames: zorg voor mooie, neutrale make-up. Niks extreems, anders onthouden ze eerder je lippenstift dan wat je hebt gezegd. Draag nooit een huidkleurige panty in de herfst en winter en zorg dat je rok een nette lengte heeft - niet te kort!

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280