2020 is het jaar van de soft skills

02 december 2019 | Algemeen

As long as there are problems, there will be jobs and were not running out of problems.

 

 

In een onderzoek van Deloitte naar de arbeidsmarkt (in Australië, dat wel) staat heel mooi dat mensen altijd nog het beste zijn in mens-zijn. Dat betekent dat hoezeer de banenmarkt ook verandert, menselijke skills nooit (en in elk geval niet zomaar) vervangen kunnen worden door robots of AI’s.

2Partners: 2020 is het jaar van de soft skills

En wat zijn dan die menselijke skills, of “skills of the heart” zoals Deloitte het noemt? Creativiteit bijvoorbeeld, maar ook je vermogen om te luisteren, conflicten op te lossen, en hoe je omgaat met stresssituaties.

Deloitte voorspelt dat het grootste deel van de nieuw te creëren banen sterk afhankelijk zullen zijn van soft skills als ‘communiceren’ en ‘empathie’. Het wordt in de toekomst dus belangrijker om mensen in te huren die flexibel zijn in wat ze doen, en zich goed kunnen aanpassen en verschillende rollen aan kunnen nemen. Ze worden dus, met andere woorden, eerder aangenomen op een goede set ‘skills of the heart’, en niet op harde skills - die zijn immers makkelijker aan te leren.

Deloitte pleit er daarom ook voor soft skills niet langer soft te noemen. Ze zijn essentieel op de werkvloer. Sommigen praten daarom zelfs van ‘essentiële skills’. Volgens het onderzoek zal Europa tussen nu en 2030 een groeiende vraag krijgen naar deze essentiële skills, waar nu nog een tekort van is. Volgens Deloitte gaat dat tekort in Europa oplopen tot wel 22% tussen nu en 2030.

Hoe ontwikkel je een goede set essentiële skills? Dat kun je gelukkig zelf. Planet Talent heeft daar een leuk rijtje voor gemaakt, te vinden op hun website.

1. Stel, je bent niet zo goed in zeggen wat je op je hart hebt op de werkvloer en je loopt daar in je werk tegenaan. Bedenk dan dat je voor een bepaalde tijd aan die skill wil werken - je kunt namelijk nooit 10 dingen tegelijk oppakken.

2. Formuleer een concreet doel - wat wil je van je hart hebben, en wanneer? Maak dat doel SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.

3. Wat heb je nodig om dit doel te bereiken? Maak een lijstje en gebruik dit lijstje om je doel in concrete acties op te delen. Pas iets toe uit een podcast, onderzoek inzichten over dit onderwerp.

4. Langzamerhand maak je van dit voornemen een dagelijkse gewoonte. In het begin moet je dat een beetje forceren, maar als je je vaak genoeg uitspreekt over iets gaat het gauw genoeg vanzelf.

Hier kun je het onderzoek van Deloitte vinden, en hier het stuk van Planet Talent. Wil je weten hoe wij essentiële skills zien in het werkveld van 2020? Neem dan contact met ons op.

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280