Tijd & Ambitie

02 februari 2020 |

Vorige maand schreven we over het boek GRIP van Rick Pastoor. Een boek dat gaat over het indelen en omgaan met je tijd. Over prioriteiten en doelen, verlangens voor de toekomst en ambities in je werk.

2Partners: Tijd & Ambitie

Het gaf ons een belangrijk inzicht. Tijd is ons kostbaarste bezit. Je hebt maar één tijd, het uur van net komt niet terug. Nu betekent dat niet dat lanterfanten en bankhangen dan plotseling no go areas zijn geworden. Het betekent vooral dat je moet kiezen waar je je energie aan besteed, want ook daar heb je er maar één van.

Er zijn in het leven genoeg dingen waar we geen invloed op hebben. Er is genoeg dat ons gewoon overkomt. Daarom moeten we dat waar we wel invloed op hebben bij de lurven grijpen. Keuzes maken. Prioriteiten stellen. Zoals Pastoor in zijn boek zegt kun je in je werk per week eigenlijk niet meer dan twee (en soms drie) grote, belangrijke prioriteiten hebben. Twee focuspunten, twee dingen waar je headspace naartoe gaat. Meer is niet wenselijk, dan voelt het sneller alsof je achter jezelf én de feiten aanloopt. 

Tijd als ons kostbaarste bezit, plus energie waar we zuinig op moeten zijn en het focussen op een beperkt aantal prioriteiten legt de vraag eigenlijk al hapklaar voor ons neer: waar gaat jouw energie naar uit? En waar, misschien wel het belangrijkst, krijg je energie van? Wat maakt jou gelukkig, waar ga je harder van lopen, spring je ’s ochtends met een grote glimlach je bed voor uit?

Ambities zijn niet altijd dingen die we zelf hebben bedacht. Het zijn vaak dingen die we gedoneerd krijgen van onze omgeving, druk die we opgelegd krijgen van buitenaf. Soms duurt het even om te bepalen wat van jou is en wat van een ander, maar er komt vaak een punt dat je dat wel weet. Dat je leegloopt op iets, dat iets je meer energie kost dan het oplevert. En misschien koester je al jaren een droom, een prachtig vooruitzicht, maar voelt de stap zetten spannend of de droom te ver weg.

Maak een lijstje met al die dingen die je zou willen, kies er één en bedenk wat er allemaal voor nodig is om daar te komen. Maak dan een ouderwets stappenplan en begin gewoon bij 1.

Wij doen gelukkig nog elke dag het allerleukste werk - vinden wij ;-). En omdat stilzitten niet bepaald ons ding is, en we altijd bezig zijn met nieuwe plannen en ideeën, zijn we nu begonnen met een nieuwe tak binnen 2Partners: Executive Search. We doen dus wat we altijd deden - zoeken naar de beste kandidaat voor op de vrijgekomen plek - maar dan ook voor managers en CEO’s. En super persoonlijk, ons handelsmerk.

Benieuwd? Neem contact op voor de opties!

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280