Vier tips voor een glanzend LinkedIn-profiel

03 april 2018 | Algemeen

Recruiterproof op LinkedIn: omdat we eigenlijk allemaal een eenmansbedrijf zijn

LinkedIn. Het ooit wat stoffige platform dat door een enkeling voorzichtig ‘het cv van de toekomst’ werd genoemd, is uitgegroeid tot dé plek waar je jezelf en je skills aan de wereld kan showen. Hier kan je vinden en gevonden worden: hoogtijd dus voor een aantal handige tips voor een goed verzorgde LinkedIn-pagina.

2Partners: Vier tips voor een glanzend LinkedIn-profiel

De belangrijkste do’s en do’nts zijn waarschijnlijk algemeen bekend, maar onderschat nooit de kracht van herhaling, dus hier nog even op een rij:

  • Een slechte, of erger nog, helemaal geen profielfoto. Zorg ervoor dat je in de camera kijkt en er geen afleidende attributen als hond of kind op de achtergrond rondzwerven. En die ene vakantiefoto in dat schattige jurkje met spaghettibandjes? Bewaar die maar voor het vakantiealbum.
  • Te weinig of juist te veel informatie. Geen enkel bedrijf neemt de moeite om aandacht aan je te besteden als ze door de bomen het bos niet meer zien, ook al is jouw cv nog zo indrukwekkend. Wees to the point.

Zo op het eerste gezicht weinig anders dan een gewoon cv, zou je zeggen - maar schijn bedriegt. LinkedIn heeft allerlei handige functies die dit online cv niet alleen van talloze mogelijkheden voorzien, maar het ook flink wat ingewikkelder maken. Daarom zijn dit onze vier tips voor een glanzend LinkedIn-profiel.

#Tip 1: Wees niet hopeloos

Laat nergens de woorden ‘actief op zoek naar nieuwe uitdagingen’ achter. Ga maar na, wat zegt deze dertien-in-een-dozijn-opmerking nou eigenlijk écht, behalve dat je geen werk hebt? Zowel recruiters als bedrijven neigen eerder naar mensen met het juiste competentiepakket die op het moment van zoeken nog een baan hebben.

#Tip 2: Vinden en gevonden worden: onze gouden tip 

 

LinkedIn heeft het begrepen; we willen wel een nieuwe baan, maar liever niet dat onze huidige werkgever dat weet. Daar hebben ze iets op gevonden. Dankzij een privé-instelling kun je ervoor zorgen dat jouw profiel makkelijk wordt gevonden door recruiters, zonder dat je werkgever - of anderen - weten dat je uitkijkt naar een nieuwe baan. Hoe?

Ga naar Instellingen en Privacy > klik op het knopje Voorkeuren voor het zoeken naar een baan > en stel in dat je gevonden wilt worden door recruiters. Weinig mensen kennen deze functie, dus pluk de vruchten zolang het nog kan!

#Tip 3: Skill Set on point en het algoritme doet de rest 

 

Zoals onze hele online wereld werkt ook LinkedIn met algoritmes. Deze algoritmes bepalen de online zoekresultaten. Oftewel: je kan de beste zijn in je vak en toch niet gevonden worden door de juiste mensen en bedrijven. Tijd dus om het algoritme een handje te helpen.

Stel, je bent afgestudeerd bedrijfseconoom, hebt tijdens je studie Arabisch geleerd en je hebt een bovenmatige interesse voor het Midden-Oosten. Daarnaast ben je actief geweest als vrijwilliger en zodoende heb je een BHV diploma gehaald. Ook ben je hobbyfotograaf in je vrije tijd. Hoe ziet je LinkedIn-profiel er dan uit?

Voor het overzichtelijk houden van je profiel deel je jouw ‘vaardigheden’ op in twee categorieën. De eerste categorie is scholing en werkervaring. Hier vertel je dat je Bedrijfseconomie hebt gestudeerd, over een BHV diploma beschikt, dat je Arabisch hebt gehad als bijvak en een minor over het Midden-Oosten hebt gevolgd. Ook vermeld je hier dat je in je vrije tijd fotografeert en dat je daarom Photoshop volledig beheerst. In de andere categorie vallen de zogenaamde ‘soft skills’. Dit zijn vaardigheden waar geen diploma’s voor bestaan. Denk hierbij aan termen als probleemoplossend, praktisch ingesteld en pragmatisch.

Om je LinkedIn-pagina goed op te kunnen bouwen, is het belangrijk dat je weet wat je wilt, wat daar voor nodig is en wat jij kunt. Een aantal handige links met meer informatie vind je hier: infographic (https://novoresume.com/career-blog/most-important-skills-to-put-on-your-resume) youtube (https://www.youtube.com/user/careerealism). De Amerikaanse carrière-expert en CEO van WorkItDaily J. T. O’Donnell schudt je wakker: we moeten niet langer in de illusie leven dat we net als opa veertig jaar in dienst zijn bij hetzelfde bedrijf. We zijn allemaal ons eigen eenmanszaakje, en dus moet je weten waar je voor staat én wat je in huis hebt.

#Tip 4: Onvervalste schoolpleinpolitiek - maar het werkt 

 

Je herkent het vast wel: jij mag op mijn verjaardag komen als ik op die van jou mag komen. Guess what? We zijn deze schoolpleinpolitiek nog niet verleerd. In tijden van LinkedIn hebben we er alleen een volwassen naam aan gegeven en noemen we het ‘aanbevelingen’. Aanbevelingen zijn goud waard. Op LinkedIn werken ze op twee manieren. Enerzijds kan je iemand zijn vaardigheden beoordelen door een simpele klik op een competentie die jij outstanding vindt bij de persoon in kwestie. Anderzijds kan je een kort bericht achterlaten op het profiel van een ander waarin je vertelt wat voor samenwerking er heeft plaatsgevonden en hoe jij dat hebt ervaren.

Binnen onze voor-wat-hoort-wat-maatschappij is de kans groot dat je een aanbeveling terugkrijgt. Door een aanbeveling te schrijven laat je zien dat je slim én sympathiek bent - je steek immers tijd in een ander en toont analytisch vermogen. In the end gaat menselijke input nog altijd boven het fancy algoritme.

We hopen dat je met deze tips goede stappen kunt maken richting een chique LinkedIn-profiel. Wil je meer weten? Stuur ons een berichtje!

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280