Werk in tijden van corona

25 maart 2020 |

De coronacrisis in Nederland is nog maar net op gang, en nu al worden op allerlei plekken langzaam de contouren zichtbaar van de impact die deze crisis op ons heeft. Behalve collectieve angst, zorgen om dierbaren en nieuwe thuiswerk-routines, heeft Covid-19 impact op onze economie. Op bedrijven en werknemers.

2Partners: Werk in tijden van corona

Er is maar een handjevol mensen die in hun werk niets merkt van het aantrekken van de economische handrem half maart. Ook wij merken de gevolgen. Want hoewel er nog steeds genoeg bedrijven op zoek zijn naar nieuwe mensen, nemen die mensen nu liever het zekere voor het onzekere.

 

En dat is logisch! Niemand weet hoe lang dit gaat duren. Niemand weet hoe we hieruit komen. Het beste wat je dan kunt doen is zorgen voor de mensen die je liefhebt en je zegeningen tellen. Het is, om kort te gaan, geen tijd voor ontevredenheid over triviale dingen. 

 

Toch is geluk op de (thuis)werkvloer, geluk vinden in je werk, juist nu enorm belangrijk. We zitten de hele dag op geïmproviseerde werkplekken op elkaars lip, ons werk is onze houvast. Daarom hier een pleidooi voor het aannemen van nieuwe mensen, juist in tijden van collectieve crisis. En - niet onbelangrijk - hoe je dat aanpakt nu niemand mekaar in real life mag zien.

 

Voor de werknemer

 

Voor jou is het eigenlijk simpel. Misschien was je before shit hit the fan al op zoek naar een baan, en heb je dat door algehele verwarring even gestaakt. Meer dan begrijpelijk. Toch zijn er een paar eenvoudige voordelen aan deze thuiswerk-socials-distancing-situatie. De tijd die we normaal kwijt zijn aan reizen van en naar ons werk kun je nu gebruiken om in alle rust naar de perfecte vacatures te zoeken. Je hebt ook alle tijd om recruiters te benaderen waar jij je comfortabel bij voelt, in plaats van dat de markt zo krap is dat je te pas en te onpas gebeld wordt. En je hebt alle tijd voor een goede motivatiebrief. 

 

Het leven vertraagd in dramatisch tempo. Dat maakt dat dingen ineens heel helder kunnen worden; wil ik dit nog of moet het anders? Doe daar je voordeel mee. Die tijd krijg je cadeau, en wellicht levert het hele mooie dingen op. 

 

Voor de werkgever

 

Inwerken - dat is het grootste probleem van deze quarantaine-situatie. Hoe werk je iemand in die je niet op kantoor kunt ontvangen? En juist om die reden zullen mensen nu minder snel de keuze maken om over te stappen. Want als je niet weet hoe lang dit duurt, en je gedurende al die tijd niet ingewerkt kunt worden, betekent dat dat je misschien wel maanden zonder inkomen zit. Ga daar dus over in gesprek. Misschien neem je iemand op afstand aan, maar spreek je samen af dat diegene zijn huidige baan pas opzegt als dit voorbij is en mensen weer naar kantoor kunnen. Zo hou je enerzijds allebei perspectief, maar hoeft niemand in angst te zitten over de hypotheek of de huur. 

 

Eigenlijk is dat het algehele devies van deze periode: overcommuniceren. Tegen je collega’s over wanneer je wel en niet bereikbaar bent, tegen je partner over je werkuren, tegen je kinderen over wanneer ze wel en wanneer ze niet met papa of mama mogen praten, en tegen een potentiële werknemer over de onboarding-procedure. 

 

Oja, en vergeet ook vooral niet te videobellen met je broer, zus, opa, oma, vader, moeder, vrienden - you name it. Want hoe wel we in het echt sociale afstand moeten bewaren, zijn we misschien wel dichterbij elkaar dan ooit.

 

Stay safe!

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280