The digital recruitment world

06 mei 2020 | Algemeen

In december schreven wij een blog over de 5 grote arbeidsmarkttrends van 2020, in deze blog nemen wij een kijkje in trend 3: The digital recruitment world. Online solliciteren via video- en zelfs WhatsApp-verbindingen iets wat we in deze tijd noodgedwongen met z’n allen doen. Maar hoe zat het ook alweer met deze trend? We frissen even het geheugen op met een stukje uit de blog van december. 

2Partners: The digital recruitment world

Trend 3: the digital recruitment-world

Van online sollicitatiebuttons ontwikkelen we ons langzaam naar video- en zelfs WhatsApp-solliciteren. Het gaat hierin allemaal om het gemak van de sollicitant. Hoe maken we stap naar solliciteren zo klein mogelijk? Een handige tip die we lazen was: voeg geen ‘voeg cv toe’ button toe als je potentiële kandidaat vooral via mobiel naar vacatures zoekt. Bijna niemand heeft een cv’tje klaarstaan op z’n telefoon, en dat weerhoudt iemand ervan snel een sollicitatie in te vullen. Conversie dus - heel belangrijk.

 

Zonder eraan te kunnen wennen, ons erop voor te bereiden of een geleidelijke opkomst is de recruitment world digitaal geworden. Wij hadden daar al wel wat ervaringen mee en voor de coronacrisis ging er dan ook wel eens een gesprek via een videoverbinding. Maar nu gaat toch echt alles via videoverbindingen, geen handje schudden, kopje koffie of glaasje water aanbieden maar de vraag of de verbinding wel werkt. Maar hoe belangrijk is dat handje schudden nou en missen we dat in tijden van Corona? 

 

Onze ervaring

Onze ervaring met the digital recruitment world is vrij positief, met de juiste vragen en een goede verbinding is het goed te doen. Een online sollicitatie is niet minder belangrijk en aan het zien van jouw gezicht hechten wij virtueel net zoveel waarde als fysiek. 

 

De ervaring van onze klanten

Ook onze klanten vinden de online sollicitatieprocedure goed te doen, natuurlijk gaat niet alles perfect maar at the end komen we er toch. Alleen dan komt de pre- en onboarding fase van een nieuwe job, dat kan in deze tijd nog best lastig zijn. Met oprechte interesse en behulpzaamheid kom je toch heel ver. Meer tips over onboarding in tijden van corona kun je vinden in de blog van Werf- en. 

 

De ervaring van de kandidaat

Dan de ervaring van onze kandidaten. Beter ontwikkeld in de digitale wereld of misschien wel helemaal niet, ook de kandidaten missen het contact en de eerste indruk van een bedrijf. Waar kom ik straks terecht? Hoe ziet het bedrijf eruit? Ook voor dit soort vragen zijn tal van oplossingen zoals een digitale rondleiding, teamgesprekken via een videoverbinding of een leuk welkom pakket. 

 

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen als sollicitant of werkgever, heb je al een online sollicitatiegesprek gehad? Of misschien heb je wel iemand aangenomen in deze coronacrisis en dat allemaal virtueel.

Deel je bevindingen met ons en misschien kunnen we samen werken aan the digital recruitment world. 

 

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280