Thuiswerken het nieuwe normaal?

02 juni 2020 | Algemeen

In deze onzekere tijden spoken er heel wat vragen rond in je hoofd. Kan ik nog wel op zakenreis of staan we ooit nog in een volle concertzaal? Maar de meest prangende vraag is toch wel of je je kantoor nog 40 uur in de week ziet of wordt het toch vaker de keukentafel? Thuiswerken, met je eigen koffie intunen via zoom of teams is dat het nieuwe normaal?

2Partners: Thuiswerken het nieuwe normaal?

Waar je voorheen een middagje thuis je laptop erbij pakte, doe je dat nu elke dag al zo’n tien weken lang. De een vindt thuiswerken fantastisch de ander wordt toch liever afgeleid door een collega dan door de stapel was of de vieze vaat op het aanrecht. Maar toch denken we dat je die stapel was vaker gaat zien dan je kantoor of die ene college na deze crisis. 

In de afgelopen weken we hebben allemaal kunnen proeven van de voordelen van thuiswerken. Niet meer in de file staan en dus meer tijd overhouden. Veel bedrijven zijn tot de conclusie gekomen dat thuiswerken prima werkt, targets worden nog altijd gehaald en sommige bedrijven hebben het drukker dan ooit tevoren. Waar thuiswerken soms niet eens mogelijk was is dat nu opeens wel het geval, verandert dat onze kijk op thuiswerken? Zo zou je denken dat thuiswerken het nieuwe normaal wordt, maar psychologen en bedrijven denken daar toch net even anders over. 

Als je de thuiswerker met schoolgaande kinderen vraagt of die zijn kantoor mist, dan is dat overduidelijk een ja. Vandaar dat psychologen denken dat de werknemer toch weer snel achter zijn bureau zal zitten. Maar de werkgever ziet toch ook wel de positieve kanten van thuiswerken. Aan creativiteit in ieder geval geen gebrek, online vrijdagmiddagborrels en de gezamenlijke lunch via zoom. Wij denken dat de vraag of thuiswerken het nieuwe normaal wordt alleen beantwoordt kan worden door de werkgever. Maar onze glazen bol zegt dat een extra dagje thuiswerken zeker onderdeel wordt van het post coronatijdperk. 

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280