Profileren & Solliciteren

16 december 2020 | Algemeen

Jezelf profileren met je cv en netwerken binnen je vak –  persoonlijk en op sociale media – is cruciaal voor je loopbaan. Deze technieken helpen werkzoekers effectief solliciteren en zijn succesvol voor netwerkende (mede)werkers. Grote organisaties als ABN AMRO, ACHMEA, Philips, UWV, gemeenten en ministeries, duizenden loopbaanprofessionals en tienduizenden sollicitanten zetten deze technieken nu in.

2Partners: Profileren & Solliciteren

Hoe vind je vacatures op LinkedIn?

Wist je dat zoeken via ‘Vacatures’ op LinkedIn maar een schijnwerkelijkheid is? Er zijn wel zeven manieren waarop je er vacatures vindt. De zevende manier is de meest onbekende. Ik geef je dé tips om ze makkelijk te vinden!

Even eerst dit: combineer zelf vinden & gevonden worden.

Werkgevers zoeken jou. Zij gaan direct op zoek gaan naar jouw vakmanschap door middel van ‘sourcen’ op LinkedIn, zorg dus voor een tiptop-profiel. En zij werven graag via het netwerk van hun medewerkers, dit wordt ‘referral’ genoemd. En wat is er nu mooier dan dat jij vacatures vinden én gevonden worden combineert? Vergroot je netwerk op LinkedIn, zodat je direct contact kunt leggen voor een persoonlijke introductie als je wilt reageren op een vacature.

Ken jij de zeven plekken waar je vacatures vindt op LinkedIn? In mijn ervaring is nummer zeven de meest onbekende manier.

1. Je vindt ze ‘heet van de naald’ in persoonlijke updates

Soms zelfs nog voordat er een officiële vacature ook maar ergens online staat.

Waarom ze in persoonlijke updates gedeeld worden? Ten eerste is dit gratis is en ten tweede plaats je de vacature direct in het hart van het netwerk van diegene die het deelt. Connect dus met vakgenoten en met degenen die werken waar jij wilt werken.

Zo vind je deze vacatures: zoek in ‘Bijdragen’ op het juiste zoekwoord.

Bonustip voor werkgevers: je kunt je vacature ook delen in een pdf bij de bijdrage. Gebruik daarin, naast je logo, aansprekend beeldmateriaal van de functie. Wij nemen beeld 600.000 keer sneller op dan tekst. Tag in je LinkedIn-bericht de naam van de contactpersoon en van je bedrijfspagina, deel de link van de vacature en noem naast de hashtag #vacature ook de hashtags van de functietitel en de zoekwoorden. Bijvoorbeeld #vacature #roostermaker en #planning. Tag ook de namen van mensen uit het team van deze vacature; sollicitanten willen zoveel mogelijk weten over de plek waarnaar ze solliciteren! Of delen met video, dat is nog krachtiger.

2.Waarom ze in de kopregel gedeeld worden? Omdat het écht goed opvalt!

Delen in de kopregel is ook gratis en ook direct in het hart van het netwerk van diegene die het deelt. Connect dus met vakgenoten, recruiters en HR en met degenen die werken waar jij wilt werken.

Zo vind je deze vacatures: via het zoekveld en daarna op het filter ‘personen’.

3.Als je bij iemand het paarse fotoframe #HIRING ziet dan weet je dat er meteen onder zijn of haar contactgegevens een vacature staat.

Zo vind je deze vacatures: connect met vakgenoten, recruiters en HR en met degenen die werken waar jij wilt werken en volg hen op de voet.

4. Je vindt ze in bedrijfsupdates

Werkgevers delen hun vacatures ook in de updates op hun bedrijfspagina, want ook dat is een plaats om ze gratis met je te delen.

Zo vind je deze vacatures: volg de bedrijfspagina’s van je ‘wenswerkgevers’

5. Je vindt vacatures in groepsupdates

De vijfde mogelijkheid om vacatures gratis te delen is in groepen. Dit gebeurt dus ook volop, want dit is bij uitstek een publicatie die rechtstreeks in een groep van vakgenoten terechtkomt. Bijvoorbeeld deze vacature in de groep Beschikb@@r, speciaal voor alle betrokkenen bij een inclusieve arbeidsmarkt.

Zo vind je deze vacatures: sluit je aan bij vakgroepen die aansluiten op jouw vakmanschap en expertise en volg de updates.

6. Zoeken via ‘Vacatures’ in het zoekveld

De meest bekende weg om vacatures te zoeken op LinkedIn is via ‘Vacatures’. Een voorbeeld voor een secretaressefuncties in Amsterdam zie je hier. Ik vond er 339, met de gepromote vacatures bovenaan. Dit zijn de vacatures die door werkgevers zelf gedeeld zijn op LinkedIn via een ‘jobposting’. Dit kan gratis (zie 3.) en betaald. LinkedIn is hét vacatureplatform waar werkgevers hun vacatures zelf het meest delen, naast op hun eigen website.

NB. 1. Je vindt op deze manier dus NIET de gratis gedeelde vacatures via persoonlijke-, bedrijfs- en groepsbijdragen.

NB. 2. Je vindt bovenaan in de zoekresultaten de vacatures die LinkedIn bij jou vindt passen. Wat LinkedIn relevant voor jou vindt, stemt LinkedIn af op basis van jouw unieke LinkedInprofiel en gedrag. Wil je dit door LinkedIn bepaalde algoritme omzeilen? Lees dan verder bij 7.

7. Omzeil jouw unieke algoritme

Dit kun je alleen doen als je helemaal bent uitgelogd bij LinkedIn. Dan tellen jouw profiel en gedrag NIET mee in het zoekresultatenalgoritme. Je ziet dat je dan ineens heel andere resultaten bovenaan te zien krijgt als je - zoals in dit voorbeeld - zoekt naar een secretaressefunctie in Amsterdam.

Zo vind je deze vacatures: LOG EERST UIT! Daarna zoeken op www.linkedin.com/jobs en vervolgens op functietitel en locatie.

Dit zijn de zeven manieren waarop je binnen LinkedIn gepubliceerde vacatures vindt! En combineer voor nog meer resultaat dus zelf vinden met gevonden worden. Leg contact met iemand die je kent bij die werkgever en vraag of zij jou kunnen introduceren.

Succes!

Contact?

Zoek je werk?

Upload je CV

Adres

2Partners
Van Lanschotlaan 2
5262 AG Vught                Stefanie  06-41474160   Andrea   06-37374280